Benzi transportoare alimentare
Benzile transportoare alimentare sunt special concepute pentru transportul de produse alimentare cum ar fi: fructe, legume, carne, peste, cereale, nuci, lumanari, paine, ceai precum si produse farmaceutice. De asemenea, se utilizeaza intr-o gama larga de domenii: fabrici de zahar, industria de cereale, fabrici de conserve, fabrici de ciocolata si brutarii.
Benzile transportoare alimentare sunt conform standardelor internationale pentru transportul de produse alimentare. Carcasa este constituita din insertii din : poliamida/poliester (EP), poliester/poliester (EE), sau poliamida/poliamida (PP).
Caracteristici benzi transportoare de uz alimentar
Dimensiumi | Latime, mm | 500 – 1800 ± 1% | ||||||||||
Grosime banda, mm | 4 – 24 | |||||||||||
Grosime fete de acoperire, mm | La cerinta clientului | |||||||||||
Abateri limita de la grosime | Banda | Sub 10mm | ± 1mm | |||||||||
Peste 10mm | ± 10% | |||||||||||
Fete cauciuc | Sub 4mm | – 0.2 mm / + fara limita | ||||||||||
Peste 4mm | – 5 % / + fara limita | |||||||||||
Lungime, m | La cerinta clientului | |||||||||||
Caracteristici insertie | Numar de insertii | 2 – 5 | ||||||||||
Tip insertie | EP80 | EP100 | EP125 | EP160 | EP200 | EP250 | EP315 | EP400 | ||||
Rezistenta la rupere kgf, (pe fâşia de 50mm * 200mm ) | Longitudinal | 500 | 650 | 800 | 1000 | 1200 | 1500 | 2000 | 2200 | |||
Transversal | 250 | 250 | 350 | 400 | 400 | 400 | 400 | 400 | ||||
Aderenta, kgf/cm, min. | Intre insertii | 5 | ||||||||||
Intre insertii şi fetele de acoperire | Sub 1.5mm | 3.5 | ||||||||||
Peste 1.5mm | 4.5 | |||||||||||
Margini | Cu margini taiate | |||||||||||
Fetele de acoperire | -cu ambele fete acoperite – cu a fata acoperita şi o fata “ zero “ |
|||||||||||
Forta de rupere a benzii,(kgf/cm) | Este data de tipul de pânza şi numarul de insertii |
Tipul benzii | Rezistenta la rupere, min. (daN/cm2) | Alungirea la rupere, min. (%) | Abraziune, max. (mm³) | Conditii de migrare(conditii de testare la 10 minute la 40°C) | Alternarea aspectului(conditii de testare la 10 minute la 40° C) | ||||||
Grup | Tip | Norma | Apa distilata(mg/dm2) | Etanol 10% (mg/dm2) | Acid acetic 3% (mg/dm2) | Apa distilata (mg/dm2) | Etanol 10% (mg/dm2) | Acetic acid 3% (mg/dm2) | |||
1. | 1 | Fisa tehnica 1408 | 120 | 450 | 250 | ‹ 10 | ‹ 10 | ‹ 50 | Nici o modificare | Nici o modificare | Nici o modificare |